Ølbowling - Sådan spiller man Ølbowling og alle regler

Ølbowling er nok det mest populære drukspil på tværs af landets festivaler. Ligegyldigt om man vælger at tage på Roskilde Festival, Smuk Festival eller en af de mange mindre festivaler, vil man uden tvivl opleve det intense og sjove drukspil, der typisk spilles på stierne mellem campingområder. Men hvordan er det nu lige reglerne til ølbowling? For regler er der ikke få af i ølbowling, og selvom spillet grundlæggende handler om at vælte det andet holds øl med en bold, er der flere forskellige ekstraregler under spillet.

Det skal man bruge til at spille Ølbowling

Inden man overhovedet kan komme i gang med at spille ølbowling, er der en meget præcis liste af ting som er absolut nødvendige at have for at spille. Sørg for at I har følgende inden spillet sættes i gang:

  • Øl – Det giver nok lidt sig selv, men alt afhængigt af hvor mange spillere man er, bør man huske på at ølbowling er et spil der kræver mange øl. Dåseøl anbefales, mens man også kan bruge flaske øl. Øl i glas er til gengæld en dårlig ide, der vil resultere i et stort spild af de gyldne dråber.
  • Minimum 4 Spillere og 1 dommer. Hvert hold består af 2 spillere, mens det også er nødvendigt at have en dommer til at styre spillets gang undervejs.
  • Campingstole – I ølbowling sidder man oftest ned og bowler, mens spillet også kan tage lang tid. Vi anbefaler den klassiske festivalstol med to kopholdere.
  • En bold – En fodbold er bedst, da den skal kunne trilles langt jorden og vælte øllene.
  • Et areal at spille på. Græs er klart det bedste underlag.

Derudover er der en del ting der er godt at have, og vil gøre spillet sjovere for alle mand. Man kan ikke komme udenom at en ølbong passer perfekt ind i spillet, mens en højtaler er selvfølgelig et must-have for at ligge op til en festlig stemning. Det tiltrækker et publikum. Generelt – jo flere der ser på, jo sjovere bliver spillet for spillerne.

Sådan stiller man banen op til Ølbowling

Nu hvor alt udstyret er på plads, er det tid til at sætte banen op. Følg instruktionerne nedenfor:

  1. Sæt to stole i hver ende ved siden af hinanden til hvert hold. Hold gerne en afstand på mindst 5 meter, mens man selvfølgelig kan justere alt efter hvor gode spillerne er til ølbowling
  2. Lav et mellemrum på ca. 1 meter mellem holdenes egne stole.
  3. Placer en øl i mellemrummet mellem holdets stole. Dette er den øl, som modstanderholdet skal forsøge at vælte.
  4. Placer en øl i mellemrummet mellem de to hold på langs. Denne kaldes også keglen. Den skal placeres i midten af banen, og er til for at gøre spillet sværere. Rammer man øllen i midten når man bowler, er der nemlig en straf.
  5. Alle spillere skal starte spillet med en øl.
  6. Til sidst skal dommeren og evt. medommere selvfølgelig også have en stol at sidde på, som placeres i midten på langs, udenfor bowlingområdet.

Ølbowling regler – Sådan spiller man

  • Hvert hold skiftes til at bowle mod modstanderholdets øl. Kun en person fra hvert hold bowler på en tur, og man skiftes derfor internt til at bowle.

  • Rammer holdet øllen og den vælter, får man et point som hold. Modstanderholdet skal derudover bunde den øl de er i gang med at drikke – uanset hvor meget der er tilbage. En bunder redder selvfølgelig en, fra at skulle åbne en ny øl, hvis ens øl f.eks. kun er halv fuld.

  • Inden man bowler, eller faktisk foretager sig noget som helst der har noget at gøre med spillet, skal man spørge dommeren om lov. Det giver dommeren anledning til at holde godt øje med, hvad spillerne foretager sig. Og der bliver rig mulighed for at uddele ”straftåre” til dem der glemmer at spørge om lov spillet undervejs.

  • Rammer holdet der bowler, den øl der er placeret i midten af banen, også kaldt keglen, skal holdet tage straftåre. Typisk spilles der med en halv bunder.

  • Rammer holdet der bowler ikke modstanderholdets øl, og bolden ryger ud af banen skal den hentes igen. Dette er modstanderholdets opgave, og de skal være opmærksomme på et usynligt hegn rundt om banen. Dette skal man hoppe over – og gør man ikke, har dommeren lov til at uddele et antal straftåre.

  • Er man færdig med en øl, skal den kastes ind på banen. Den fungerer som en perfekt forhindring for at modstanderholdet rammer ens øl, og man bør derfor være strategisk når man kaster den ind. Øldåsen skal kastes ind på modstanderholdets banehalvdel.

  • Dommeren er generelt en form for gud under hele spillet. Dommeren har lov til at tilføje alle de ekstra regler han eller hun har lyst til, eller lave en hjemmelavet regel i momentet. Begynder et af holdene at snyde eller bruge snedige tricks til at tage sejren, kan dommeren selvfølgelig også straffe dem med straftåre.

  • Vinderen findes når et af holdene når 5 point. Antallet af point som der skal til for at vinde, kan man selvfølgelig selv bestemme, alt efter hvor lang tid et spil skal tage.

Ekstra regler til Ølbowling

Som med mange andre drukspil, er der selvfølgelig et hav af ekstra regler. Disse varierer fra spil til spil, og ofte vil man ikke finde spil der er ens i regler, da mange har lavet hjemmelavede regler. De mest almindelige ekstra regler som bruges i ølbowling er nævnt nedenfor og man kan frit vælge, hvilke af dem man selv ønsker at spille med.

  • Spyd – Dommeren råber ”Der kommer spyd!” og alle spillere skal derefter ligge sig ned på maven hurtigst muligt. Den der ligger sig ned sidst får herefter en straf som dommeren bestemmer.
  • Jorden rundt – Dommeren råber ”Jorden rundt!” og herefter skal alle spillere løbe ned til modstanderholdets stole, en gang rundt om den og derefter tilbage og sætte sig på deres egen stol. Den der ender med at være langsomst får en straf som dommeren bestemmer.
  • Captain Morgan – Dommeren råber ”Captain Morgain!” og alle spillere skal nu stille sig op og løfte deres ben op på stolen, for herefter at gøre honnør. Igen får den spiller der er langsomst en straf bestemt af dommeren.
  • Sexstilling – Dommeren råber ”Sexstillinger” og nu skal de to hold lave en sexstilling med deres holdkammerat. Her kan dommeren selv bestemme om det er den hurtigste eller den mest kreative sexstilling som vinder. F.eks. vil en kreativ sexstilling som samleje med en dobbelt dildo, nok overgå den klassiske missionærstilling, som til gengæld er hurtig at lave.
  • Overfald – En af de klassiske ekstraregler som folk typisk bruger på festivaler, hvor der er mange mennesker. Reglen går nemlig ud på at man skal overfalde dem fra publikum som kommer til at gå ind på banen, eller endda også blot forbipasserende festivalgæster. Denne ekstra regel er typisk passiv og er dermed med under hele spillet.

Ølbowling turnering – Sådan afholder man en turnering i ølbowling

Typisk er man mange der gerne vil være med til et spil ølbowling, men desværre kan der kun være 4 spillere med i hvert spil, og max et par dommere. Derfor er det nærliggende at afholde en turnering i ølbowling, hvor holdene på skift spiller mod hinanden.

 

 

Her kan man vælge to metoder at afgøre kampene ud fra:

  1. Det hold der vinder, går videre med et point fra kampen.
  2. Begge hold går videre med deres point (antallet af modstanderholdets øl væltet i kampen)

Herefter kan det nemt afgøres, hvem der skal spille mod hinanden næst i kampen, og hvem der til sidst ender med at skulle møde hinanden i finalen.

Tilbage er der ikke andet at sige end god ølbowling og drik med respekt!

Anbefalede produkter

Ølbong – Billig beer bong til festivalen
Udsalgspris69,00 kr Normal pris99,00 kr
Ølbong – Billig beer bong til festivalen