1_mands_telt_guide

Flere og flere vælger et 1 mands telt, når de skal på festival eller campingferie. Mange ønsker at sove alene, og samtidigt har man en del frihed ved at bo alene i telt. Det er nemmere at holde styr på ens ting, og man skal ikke dele plads til udstyr, bagage, mad og drikkevarer med andre personer. I denne guide beskriver vi, hvad der er vigtigt når man skal investere i et en mands telt - og samtidigt giver vi, vores bud på det bedste telt til 1 person.

gå_til_1_mands_telt

Gør det nemt for dig selv, vælg et 1 mands telt der er nemt at slå op og ned

1_mands_telt

Det som de fleste vægter højest, når de skal vælge telt, er om det er det er nemt at slå op og pakke sammen igen. Vi kender alle til at stå med et telt, der virker umuligt og uoverskueligt at slå op. Normale 1 mands telte, kommer nemlig med stænger, snore, overlag, underlag og meget andet, der skal sættes sammen før at teltet er beboeligt.

Her er den bedste løsning, at vælg et Pop Up telt. Et Pop Up telt kommer foldet sammen i en pose, når man køber det, og det eneste man selv skal gøre, er at tage det ud af posen og kaste det op i luften. Ligeledes, er de langt nemmere at pakke sammen igen. Her skal man blot folde teltet sammen af 4 omgange, indtil det er småt nok, til at være i posen.

gå_til_1_mands_telt

Sådan finder du ud af om en mands teltet kan klare regnvejr

Et telt er lavet til at holde regn, vind og vejr ude af teltet. Desværre er dette ikke altid tilfældet. Der findes intet værre end et telt, hvor vand kan trænge sig ind. Hvis det først sker, kan man godt begynde at pakke sammen og tage hjem - da alle ens ting vil blive gennemblødte og fugtige på meget kort tid.

Derfor et det vigtigt at tjekke om ens en mands telt, kan holde ren ude. Dette gør man, ved at kigge på vandsøjletrykket. 

Vandsøjletrykket er et udtryk for, hvor meget vand teltets yderste lag kan holde ude. Det absolut mindste vandsøjletryk, man bør vælge er 1000T. Dette ser man dog ofte kun ved billige telte, og langt de fleste 1 personers telte, kommer med 1800T eller mere. 
Vores egne telte er på 2300T. Dette er et vandsøjletryk, som vil holde en tør i flere uger, under danske vejrforhold.

Hvad kan man forvente der er plads til i et 1 personers telt?

Det giver lidt sig selv, at der er plads til 1 person, i et en mands telt. Men hvad er der plads til, udover en selv?

Faktisk ikke særligt meget. Størrelsen er lavet, så der med sikkerhed kan bo en person i teltet. Men når man køber et 1 mands telt, er der typisk ikke lavet plads til ret meget mere.

Skal man bo i teltet i en længere periode, f.eks på en festival der varer en uge, vil man opleve at der ikke er plads nok i teltet, til ens bagage. 

Derfor anbefaler vi altid, at man laver en pakkeliste og danner sig et overblik over, hvad man skal have med i teltet. Har man behov for mange ting, som festivals udstyr, drikkevarer, mad, tøj og andet, bør man overveje om et 1 mands telt er den rigtige størrelse. I lang de fleste tilfælde, bør man vælge et 2 personers telt, som er lidt større. Her vil man ved sikkerhed kunne finde plads til diverse ejendele og en komfortabel soveplads, som en luftmadras. Udover det, er prisforskellen på et 1 mands telt, kontra et 2 personer telt ikke særligt stor. Afhængig af mærket og teltet, vil man endda ofte kunne finde telte til samme pris.

Fordele og ulemper ved vælge et 1 mands telt

Som man kan læse af blogindlægget, er der en række af fordele og ulemper ved at vælge lige netop denne størrelse. For at opsummere, har vi lavet nedenstående liste, så man bedre kan danne sig et overblik, inden man vælger sit næste 1 mands telt.

Fordele

- Man kan bo alene og skal ikke dele plads med andre

- Prisen på et 1 mands telt, er typisk lavere

- Kvaliteten af telte til 1 person er høj

Ulemper

- De fleste vil opleve pladsmangel i et 1 personers telt

- I nogle af modellerne, vil man ikke kunne få plads nok til en komfortabel soveplads (som en luftmadras)

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer godkendes, før de offentliggøres

Anbefalede produkter

Ølbong – Billig beer bong til festivalen
Udsalgspris69,00 kr Normal pris99,00 kr
Ølbong – Billig beer bong til festivalen