3_personers_telt_blogindlæg

Inden man går ud og investerer i et 3 personers telt, bør man tage sine forbehold. Markedet for telte i denne størrelse er kæmpe stort, og mærkerne samt modellerne er mange. Prisen varierer også fra blot få hundrede kroner og helt op imod flere tusinde. Hos Festivalteltet.dk, har vi stor erfaring med telte til 3 personer, og derfor har vi valg at lave denne guide. I guiden vil vi gennemgå, hvad man bør undersøge inden man køber et nyt telt, og kommer med vores bud på det bedste 3 personers telt, til årets festivaler. 

gå_til_3_personers_telt

Find et 3 mands telt, der er nemt at slå op og ned

telt_3_personer

Til dem der leder efter et telt, til festivalen, anbefaler vi altid at man går efter noget nemt. Der er intet værre end at stå og bøvle med opsætningen af teltet - når gerne vil igang med at nyde festivalen. Her bør man gå efter et telt uden alt for mange stænger, snore og opsætningstid. Et rigtigt godt alternativ til de normale telte, er Pop-Up telte, som også findes i størrelsen 3 personer. Disse kommer samlet, men foldet sammen i en pose. Som man kan se, af illustrationen ovenfor, er de rigtigt nemme at sætte op. Efter man har kastet det op i luften, skal man blot tilføje pløkker i bunden af teltet - og så er man klar til at bo på festival.

gå_til_3_personers_telt

Størrelsen på et 3 personers telt

Hvis man er på udkig efter et telt, hvor der skal bo 3 personer, er det nærliggende at gå efter et 3 mands telt. Man bør dog vide, at denne størrelse typisk er angivet, fordi at der kan sove 3 personer i teltet. Ikke at der nødvendigvis er plads til 3 personers bagage, såsom mad, drikkevarer, tøj, udstyr og diverse festival gadgets.

Skal man f.eks på en ugelang festival som Smuk Festival, er det meget normalt at man har en del bagage med. Hvis alle har den samme mængde bagage med, vil det blive svært at få plads til både sovepladser og kufferter. 
Derfor bør man undersøge størrelsen grundigt. Kig på indermålene i teltet, da disse giver det bedste billede, af hvad der kan være plads til. 

Vi anbefaler altid, at folk der skal på en længerevarig festival, vælger et lidt større telt, som et 4 personer telt - eller den størrelse, der ligger midt i mellem, et 3-4 mands telt.

Undgå en våd festival - kig på vandsøjletrykket

Det absolut vigtigste paramere når man skal finde et 3 personers telt, er vandsøjletrykket og derved materialet, som teltet er lavet af. 

Vandsøjletrykket er et udtryk for, hvor meget vand et telt kan modtage, inden at dette vil gå igennem stoffet og ind i selve teltet. Dette kan ses ved at kigge på tallet for vandsøjletrykket som afsluttes med et T. For eksempel, 2000T

Et klassisk sommertelt til 3 personer, har et vandsøjletryk på 1000T. Med dette vandsøjletryk, vil man kunne holde mindre byger ude af teltet - mens det ikke egner sig særligt godt til ugelange festivaler eller seriøse campister. Her anbefaler vi istedet et højere tryk, på mindst 1800T. Vores egne telte er på 2300T, og her vil man aldrig opleve regn i teltet. 

Et 3 Personers telt, bør bestå af et indertelt og et ydertelt

De fleste telte består af flere lag. Dette giver en masse robusthed overfor vand, da regnen ikke blot skal sive igennem et, men to lag. Disse lag kaldes for et ydertelt og et indertelt. Det lag som man ser udefra, er yderteltet. Det inderste lag, og det man  ser indefra teltet, er inderteltet. De to lag, er lavet af forskellig materiale. Mens det yderste lag skal være robust og tæt, skal det inderste sørge for en god ventilation i teltet.

Hvis man vælger et 3 mands telt, uden to lag, bør man huske at man derved risikerer regn i teltet. Små dråber vil nødvendigvis ikke gøre en forskel i starten. Men små dråber, kan resultere i fugt. Og da man ikke får tørt sit tøj og udstyr inde i teltet, kan dette resultere i en rigtig ærgerlig oplevelse.

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer godkendes, før de offentliggøres

Anbefalede produkter

Ølbong – Billig beer bong til festivalen
Udsalgspris69,00 kr Normal pris99,00 kr
Ølbong – Billig beer bong til festivalen