4_personers_telt_blogindlæg

4 Personers telte, er absolut favoritten til festivalgæsten og campisten. År efter år, er det den størrelse som der sælges flest af - og med god grund. Her får man nemlig rigtig meget for pengene - samtidigt med at man kan bo, med mere plads til mad, drikkevarer, bagage og meget andet. Inden man investerer i et 4 personers telt til årets festival, bør man dog undersøge markedet og mærkerne grundigt. I denne, giver vi vores indblik på, hvilket 4 mands telt man bør vælge, og hvad man bør være opmærksom på. 

gå_til_4_personers_telt

Vælg et 4 personers telt, der er nemt at slå op og ned

4_personers_telt

Det første man gør, når man ankommer på festivalpladsen er campingpladsen, er at slå teltet op. For den rutinerede campist, vil det ikke være noget problem. Men er man ny på en festival, er der intet værre end at bøvle med at slå teltet op. Normale 4 personers telte, indeholder snore, stænger, pløkker og alt muligt andet, som skal samles. Dette kan tage tid og være utroligt besværligt. Her anbefaler vi på det kraftigtste, at man vælger en 4 mands telt med en minimal opsætningstid - eller endnu bedre, et Pop-Up telt. Med et Pop-up telt, kommer teltet nemlig samlet, og skal blot foldes ud af posen og kastes op i luften. Herefter sætter man pløkker i teltet, og så er man klar til nyde festivalen.

gå_til_4_personers_telt

Sådan finder man et 4 personers telt, der kan holde til hårde festivalomgivelser

På en festival, er man konstant udsat for lidt hårdere omgivelser end normalt. Man bor ude i naturen, og skal forholde sig til vind og vejr. Samtidigt, vådt tøj og et vådt tøj ødelægge enhvers festival ophold. Derfor er det vigtigt at man finder et 4 personers telt, der kan holde til regn, vind og lavere temperaturer

Vandsøjletrykket

Alle telte har et vandsøjletryk. Vandsøjletrykket er et udtryk for, hvor meget vand teltet kan klare, indtil at det bryder igennem teltet og ender inde i selve teltet. Billige telte, som man blot skal bruge en enkelt nat, har typisk et vandsøjletryk på ca. 1000T. Dette ligger blandt mindre gode telte, og er ikke noget vi anbefaler på ugelange festivaler, som f.eks Roskilde Festival. Vores egne 4 mands telte, har et vandsøjletryk på 2300T og vil med sikkerhed, holde en tør under en hele festivalen.

Find et telt i to lag

Udover vandsøjletrykket, er det vigtigt at undersøge, hvor mange lag teltet er lavet af. Grunden til at et 4 mands telt, ofte bliver lavet i flere lag, er at evt. regn ikke blot skal igennem et enkelt lag, for at komme igennem og ind til der hvor man sover. 

Hvis teltet er af to lag, består det af et indertelt og et ydertelt. Det yderste telt, er stærkere og mere robust. Det skal sørge for at holde regnen ud. Der inderste lag (inderteltet), er ikke ligeså stærkt. Det skal istedet sørge for ventilation i teltet.

Hvad er der plads til i et 4 mands telt?

telt_4_personerSom navnet, 4 mands telt nok beskriver, er der plads til at 4 personer kan sove i teltet. Med det sagt, har de fleste udbydere af 4 personers telte, ikke taget højde for, at 4 personer også har en del bagage, såsom mad, drikkevarer, tøj og festivals udstyr. Typisk har man mange ting med på en længerevarende Festival, og dette skal der naturligvis også findes plads til i teltet. Er man derfor 4 personer, der skal sove sammen i teltet, og har man meget bagage, bør man opgradere til et større telt, som et et 5 personers telt. 

Derimod passer et 4 personers telt, rigtigt godt på en ugelang festival, hvis man skal sove 3 personer i det. På den måde, har man plads til diverse udstyr, i den sidste soveplads. 

Til sammenligning har vores eget 3-4 mands telt en størrelse på 240 x 200 x 120 cm. Dette giver mulighed, for at 4 mennesker kan sove i teltet - eller 3 personer kan sove i teltet, men med mere bagage.

Så meget bør et 4 personers telt koste

Når det kommer til prisen på et 4 personers telt, er det vigtigt at vide, at pris og kvalitet ikke nødvendigvis går hånd i hånd. Et 4 personers telt kan koste alt for få hundredekroner, og helt op til flere tusinde. Istedet for at kigge blindt på prisen, bør man istedet sørge for at kigge på de nævnte parametre i dette indlæg. Dette inkluderer

- Er teltet nemt at slå op?

- Er teltet nemt at folde sammen igen?

- Vandsøjletrykket (hvor meget regn kan teltet klare)

- Hvor mange lag er teltet lavet af?

- Hvor mange skal bo i teltet? På den måde, kan man bedre vurdere, hvad der skal være plads til

Nu bør man være klar, til at investere i sit første telt til 4 personer. Udover de nævnte parametre er det afslutningsvis, meget nærliggende at overveje, hvor mange gange teltet skal bruges. Skal man blot på en enkelt festival, eller campingtur, bør man ikke gå efter et alt for dyrt telt. Et telt kan ikke repareres særligt effektivt. Så er man uheldig, kan man kun investere i et nyt.

Er man en solid festivalgænger, bør man gå efter et telt, man kan bruge år efter år. Ellers vil den årlige investering blive alt for stor - og det er trods alt sjovere at bruge penge på selve festivalen, og ikke selve teltet.

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer godkendes, før de offentliggøres

Anbefalede produkter

Spar 10,00 kr
77,00 kr 87,00 kr

Produktets navn

Spar 10,00 kr
77,00 kr 87,00 kr

Produktets navn