2_personer_telt_blogindlæg
Festivalsæsonen er lige om hjørnet, og derfor har vi valgt at lave denne guide til folk der er på udkig efter et 2 personers telt. Denne telt størrelse er den mest normale, og udvalget er kæmpe stort. Selvom at et telt er smag og behag, er der en hel del ting man bør undersøge, inden man vælger sit 2 mands telt til festivalen. Dem har vi valgt at beskrive i dette indlæg.

Det vigtigste punkt - er teltet nemt at slå op og ned?

 

telt_2_personer

Alle hader at stå og bøvle med at slå et telt op. Normale telte indeholder stænger, undersejl, oversejl, snore, pløkker og ofte meget andet udstyr til opsætning. For den ikke rutinerede campist/festivalgæst, vil det være endnu mere bøvlet - og nogen ender endda med at opgive. 

Derfor anbefaler vi kraftigt, et Pop-Up telt. Disse er telte, som kommer foldet sammen og blot skal kastes op i luften, hvorefter de selv folder sig ud. Herefter skal man blot sætte det i jorden med pløkker - og så har man et sted og bo.

gå_til_2_personers_telt

Kig efter vandsøjletrykket inden du køber et 2 personers telt

Endnu et vigtigt punkt er vandsøjletrykket. Når man ligger på festival i Danmark, er der desværre altid mulighed for regn - også selvom det er sommer. Her er det vigtigt at man har taget et telt til 2 personer med, som kan holde til regn, så man kan sove tørt om natten. Vi anbefaler altid at man vælger et 2 personers telt med et vandsøjletryk på mindst 1000T. Dette vil kunne sikre at man holder sig nogenlunde tør. Er vejret virkeligt dårligt, kan det være en ide at vælge et telt der kan holde til lidt mere. Vores egne telte, har et vandsøjletryk på 1800T, også selvom dette næsten aldrig er nødvendigt.

Se dig dog ikke blind på dette ene parameter. Det er mindst ligeså vigtigt at 2 personers teltet er af to lag. Dette vil sige, at teltet består af et ydertelt og et indertelt. Dette er ikke den eneste løsning, men klart den der kan modtage mest regn over længere tid. Går regnen (mod forventning), igennem det øverste lag, har man altså et lag mere, hvor regnen også skal igennem.

Hvad er der plads til i et telt til 2 personer?

telt_2_personerStandarden i markedet er at man skriver, hvor mange personer der max. kan sove i teltet. Dvs. at der i et 2 personers telt, kun kan være 2 personer. Der er dog ikke taget megen hensyn til at to personer ofte også har baggage, udstyr og meget andet med. Derfor vælger mange at købe et to mands telt, selvom man blot skal bo en person i teltet. Dette giver frihed til at have en større luftmadras, mere baggage og plads til andet udstyr. Ligeledes, vælger mange at opgradere til et 3 personers telt, hvis man skal bo to mennesker sammen. I vores eget to mands telt, er der plads til en dobbelt luftmadras, samt en smule baggage. Har begge personer en kuffert med, anbefaler vi at man opgraderer til et større telt. 

 

Hvad koster et to mands telt?

Der er stor forskel på, hvor meget et telt til 2 personer koster. I denne størrelse, kan man finde telte til blot et par hundrede kroner - og helt op imod flere tusinde. Har man allerede lagt et budget, for sin festivaltur/campingtur, ved man også nogenlunde, hvad man kan betale for teltet. 

Det er dog vigtigt at være realistisk. 

Skal man blot bruge teltet en enkelt nat, f.eks på en to dags festival, behøver man ikke nødvendigvis at investere i et dyrt og smart telt. Er man derimod på vej til en ugelang festival, som Roskilde Festival, bør man afsætte langt størstedelen af ens budget til festivaludstyr. 

Prisen er ikke den vigtigste faktor, for kvaliteten af teltet. Man bør derved undersøge størrelse, vandsøjletryk, stoffet og f.eks anmeldelser.

Her er hvad du ellers skal huske, inden du køber et telt

Udover størrelsen, vandsøjletrykket og antal lag, er der lidt andre punkter man bør overveje:

- Skal man bruge teltet til en festival, bør man tage en hængelås med. Man kan ikke undgå at være væk fra sit telt, f.eks når man ser koncerter. Her vil man føle sig langt mere tryk, med en hængelås på teltet.

- Kig på om din baggage og soveplads kan være i teltet. Kig på målene på din luftmadras/liggeunderlag og sammenlign med målene på teltet. Er der ikke plads til den, må man opgradere. Her er det vigtigt at man kigger på indermålene på teltet og ikke ydermålene.

- Kig på teltet som en investering. Er man på festival hvert år, er det en god ide at anskaffe sig et 2 personers telt af en vis kvalitet. Derved kan man bruge det år efter år, og man undgår at skulle investere i et ny telt, hvert år.

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer godkendes, før de offentliggøres

Anbefalede produkter

Spar 10,00 kr
77,00 kr 87,00 kr

Produktets navn

Spar 10,00 kr
77,00 kr 87,00 kr

Produktets navn